Καθημερινή Φυσική: Χορηγία Pilot


Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ο Στέφανος Βαμβάκος παρέα με την Pilot Pen Greece θα μας διηγηθεί “Μια σύντομη ιστορία της ενέργειας” στην εκπομπή “Καθημερινή Φυσική” στο YouTube, αποδεικνύοντας μας ότι η επιστήμη μπορεί να εκλαϊκευτεί και επικοινωνηθεί με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.
 
Από που προέχεται η ενέργεια; Πως παράγεται; Τι επιτεύγματα κατόρθωσε ο άνθρωπος όταν κατάφερε να την «υποτάξει» και τι προβήματα βιωσιμότητας μας επιφυλάσσει το μέλλον; Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι της ενέργειας, για να μάθουμε πως θα ήταν καλό να τη χρησιμοποιούμε φροντίζοντας για τον πλανήτη μας.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης εκπαιδευτικών ενεργειών, η Ματαλών Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Pilot Pen, συνεργάζεται με το φυσικό Στέφανο Βαμβάκο - έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες YouTubers από τον κόσμο της Επικοινωνίας της Επιστήμης.
 
Η Καθημερινή Φυσική είναι μια διαδικτυακή εκπομπή που προβάλλεται στο YouTube και συνδυάζει την επιστήμη με την ψυχαγωγία φέρνοντας τη στα σπίτια και στις προσωπικές συσκευές των θεατών. Ο Στέφανος Βαμβάκος σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Θεωρώντας ότι η επιστήμη είναι υπερβολικά όμορφη για να μη βιώνεται από όλους, το 2015 δημιούργησε το κανάλι «Καθημερινή Φυσική», όπου με απλές εξηγήσεις και χιουμοριστική προσέγγιση μας αναλύει γιατί ο κόσμος μας λειτουργεί όπως τον ξέρουμε. Το 2018 τιμήθηκε το Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης – ΕΠΙ2 από το Athens Festival για την προσφορά του στην επικοινωνία της επιστήμης.