Καθημερινή Φυσική: Χορηγία PilotΤην Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Βαμβάκος παρέα με την Pilot Pen Greece θα μας διηγηθεί “Μια σύντομη ιστορία της γραφής” στην εκπομπή “Καθημερινή Φυσική” στο YouTube, αποδεικνύοντας μας ότι η επιστήμη μπορεί να εκλαϊκευτεί και επικοινωνηθεί με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Τα λόγια χάνονται, πετούν…. Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι της γραφής, για να μάθουμε πως ο άνθρωπος ανακάλυψε την τεχνολογία της γραφής. Πως το εγωμανές και σχεδόν εκτός πραγματικότητας σχέδιο του ανθρώπου να φέρει τη φύση στα δικά του μέτρα και σταθμά αντί να μπει στα δικά της, τον οδήγησε στην εφεύρεση της γραφής. Πως η πολύτιμη -πολλές φορές- πληροφορία σταμάτησε να εξαϋλίζεται με το άκουσμα της.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης εκπαιδευτικών ενεργειών, η Ματαλών Α.Ε., ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Pilot Pen, συνεργάζεται με το φυσικό Στέφανο Βαμβάκο - έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες YouTubers από τον κόσμο της Επικοινωνίας της Επιστήμης.

Η Καθημερινή Φυσική είναι μια διαδικτυακή εκπομπή που προβάλλεται στο YouTube και συνδυάζει την επιστήμη με την ψυχαγωγία φέρνοντας τη στα σπίτια και στις προσωπικές συσκευές των θεατών. Ο Στέφανος Βαμβάκος σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Θεωρώντας ότι η επιστήμη είναι υπερβολικά όμορφη για να μη βιώνεται από όλους, το 2015 δημιούργησε το κανάλι «Καθημερινή Φυσική», όπου με απλές εξηγήσεις και χιουμοριστική προσέγγιση μας αναλύει γιατί ο κόσμος μας λειτουργεί όπως τον ξέρουμε. Το 2018 τιμήθηκε το Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης – ΕΠΙ2 από το Athens Festival για την προσφορά του στην επικοινωνία της επιστήμης.